A magyarok nagyon szeretnek grillezni. De tudta, hogy a megfelelő eszközökkel fokozhatja az élményt? Tudja meg, melyek azok az eszközök, amelyek semmiképpen sem hiányozhatnak a grillezéshez szükséges kellékek közül.
Bármilyen kerti grillje legyen is, van, ami nem hiányozhat
A forró kerti grill illatával a kerti partik azonnal kellemesebbé válnak. A faszéntüzelésű grillek vagy a gáz- és elektromos grillek nagyon népszerűek. A faszenes grillek egyedülálló illatot és hangulatot teremtenek. A gáz- és elektromos grillek kényelmes vezérlést és a hőmérséklet szabályozásának lehetőségét kínálják. Valaki az egyikre, valaki a másikra esküszik, de az biztos, hogy mindegyik szaftos steakeket, ropogós zöldségeket és finom, olvadó sajtokat készít.
Tudta azonban, hogy nem kell kizárólag a grillrácsra hagyatkoznia a falatkák elkészítéséhez? Nézze meg, milyen más lehetőségeket kínál a grillje, ha megvannak a megfelelő felszerelései hozzá. Ezek a segítők nemcsak a hozzávalókkal való munkát, hanem magának a grillnek a tisztítását és tárolását is megkönnyítik. Ráadásul vendégeinek is lesz mire örülniük!
Grilltű
Nagyszerű segítség, ha húst vagy más ételeket szeretne grillezni. Leggyakrabban egy egész húsdarab, csirke sütéséhez használják, vagy nyársak készítéséhez is használható. A grilltűk különböző változatokban és méretekben kaphatók. A kisebbek alkalmasak egyedi adagok elkészítésére, míg a nagyobbak elektromos motorral is rendelkeznek. Így biztos lehet benne, hogy ételei jól átsülnek, méghozzá tényleg aranybarnára.
Pizzakő
A házi pizza nagyszerű finomság, de a hagyományos sütőben soha nem lesz olyan ízű, mint a kemencében. Vagy a grillen. Egy speciális pizzakőnek köszönhetően ropogós héjat és puha tésztát varázsolhat. A kő kalácsok, palacsinták készítésére is alkalmas. Használata nagyon egyszerű. Egyszerűen csak helyezze a követ a grillrácsra. Különböző méretekben kapható.
Grillserpenyő
Mártások vagy tészták készítése a grillen? Az öntöttvas grillserpenyőknek köszönhetően ez nem jelent problémát. Kiváló hőtani tulajdonságokkal rendelkeznek, így gyorsan képesek akkumulálni a hőt, ugyanakkor bírják a faszenes grillek forróságát. Különböző változatokban kaphatók. Önön múlik, hogy a wokot vagy a széles aljú, alacsony serpenyőt részesíti előnyben.
Húshőmérő
A steakbe nem lehet belelátni, mint ahogy a görögdinnyébe sem. Ezért elég nehéz úgy elkészíteni, hogy pontosan a vendég ízlésének megfelelő legyen. Ráadásul a faszenes grillezés megnehezíti a tűz intenzitásának és az átsülésnek a megítélését. Ezért ajánlatos húshőmérőt használni. Tudta, hogy a legmodernebbek az okostelefonjához is csatlakoztathatók, így mindig szemmel tarthatja, mi történik a hússzelet belsejében?
Grillkesztyűk
Nemcsak a begyújtásnál és a grill működtetésénél hasznosak, hanem akkor is, ha gyorsan meg akarja tisztítani a grillt (például ha le kell vennie a grillrácsot). Több mint 350 °C-os hőmérsékletet is kibírnak.
Füstölő doboz
Ezt általában gázgrillekhez használják. Ha hiányzik az illat és íz, amit a fával való grillezéskor érezhet, akkor ez a legjobb megoldás. A dobozba speciális faforgácsot helyeznek. A belőlük származó füst illatosítja az elkészülő húst és egyéb hozzávalókat.
Védőponyva a grillre
Nincs kerti háza vagy helye a garázsban vagy a pincében, ahová eltehetné a grill rossz időjárás esetén? Egy speciális védőponyva remek megoldás. Ezek tartós anyagból készülnek, amely ellenálló az időjárás viszontagságaival szemben. Válasszon a grill típusának és méretének megfelelően. A ponyva akkor is jó választás, ha csak a két használat között óvni szeretné a grillt, és ha az állandóan a teraszon van.
Grillező lapok, tálcák, alátétek
Egyes ételeket nem könnyű a grillrácsra helyezni. A kisebb részek átesnek, a sajt megolvad (vagy kifolyik). A fólia használata sem a legjobb megoldás, mivel gyakran megég. Az öntöttvas lapok és alátétek remek megoldás. Nagyon jól felmelegednek, az ételek pedig nem ragadnak rájuk.
Hampurger prés
Szereti az amerikai klasszikust? Ahhoz, hogy a hús egyenletesen átsüljön, elengedhetetlen, hogy minden hamburger egyformán vastag legyen, és mindenekelőtt ne essen szét. Egy speciális prés segít ebben. Egyszerűen helyezze bele a darált húst, és a fedéllel nyomja össze. És azt tudta, hogy a minőségi húst nem kell zsemlemorzsával vagy tojással keverni? Elég hozzá pár fűszer, és már össze is préselheti!
Alig várja, hogy beindítsa a grillt? Ahhoz, hogy a grill megfelelően működjön, gondoskodjon a megfelelő eszközökről és segítőkről, hogy nagyszerű finomságokat készíthessen, megkönnyítse a használatát, valamint a grill tisztítását is.