Egy finom tarjára vágyik, amely szó szerint elvarázsolja ízlelőbimbóit? Készítse ell pillanatok alatt ezt az ízletes húsételt. Mint ahogy más húsok esetében is, a siker kulcsa ennél a finomságnál is a pácolás és a megfelelő előkészítés. Grillezzen magának és szeretteinek olyan húst, amely gyorsabban elfogy, mielőtt háromig számolna.
A tarja kétségtelenül az egyik legnépszerűbb húsfajta, amelyet nemcsak a magyarok fogyasztanak előszeretettel. A grillezett tarja abszolút luxusélményt nyújt. Az izomzatát zsír borítja, ami lédús ízt kölcsönöz neki.
Ezek a tulajdonságok teszik a grillezett taját az egyik legjobb választássá a grillezéshez - kiváló ízt, könnyű elkészíthetőséget és szaftosságot kínál, amely minden húsbarátnak tetszeni fog.
A pác adja meg a húsnak azt az ízt, amelyre vágyik. Nem kell semmi bonyolultra gondolni - a tarjára való pác már azelőtt elkészül, hogy háromig számolna. Az alapok, mint mindig, a jó minőségű olívaolaj, a só és a fűszernövények. Ne feledje, hogy ebben az esetben: minél kevesebb összetevőből áll a pác, annál jobban kiemelkedik a hús természetes íze.
Mire van szüksége?
Tegyük a tarjaszeleteket egy tálba, sózzuk és borsozzuk mindkét oldalukat. Egy kis tálban keverjük össze az olajat, a sört, az ecetet, a mustárt, a mézet és a zúzott fokhagymát. Öntse a pácot a húsra, és tegye a hűtőbe legalább 4 órára, ideális esetben egy éjszakára. Ehhez az ízletes ételhez természetesen egy korsó hűtött sör sem hiányozhat.
Ami a pácot illeti, saját ízlése szerint kísérletezhet. A ketchup, a szójaszósz vagy a különböző fűszernövények is remekül működnek. Ha magának a húsnak az ízét szeretné élvezni, csak egy alapot válasszon - só, bors, olívaolaj és esetleg bazsalikom. Használhat kifejezetten tarjához való grillfűszereket is.
Azon gondolkodik, hogyan kell megfelelően grillezni a tarját? Segíteni
És kész! A tarjához a hideg sör illik a legjobban, köretként pedig kenyér, sült burgonya vagy grillezett zöldségek. A fantáziának nincsenek határai.
Szereti mártással fogyasztani a húst? Akkor két lehetősége van. Vagy vásárolhat kész grillmártást a boltban, vagy egyszerűen elkészítheti a mártást saját maga. És higgye el, ez egyszerűbb, mint gondolná.
A fokhagymás mártást tejföllel vagy fehér joghurttal készítheti el.
Mire lesz szüksége?
Miután összekeverjük a hozzávalókat, már csak sóval, borssal, egy citromlével, ízlés szerint fűszernövényekkel kell fűszerezni. Ha az édesebb mártásokat kedveli, egy kis cukorral vagy egy teáskanál mézzel is édesítheti. Ezzel a mártással a grillezett tarja még finomabb lesz!
Kerülje el az alap hibákat! Ha azon gondolkodik, hogyan kell helyesen grillezni a tarját, óvakodjon a hibáktól, amelyek jelentősen elronthatják a remekművet. Soha ne klopfolja ki a tarját.
És a legjobb tanács a végére maradt. Ne felejtse el kiválasztani a megfelelő grillt. Legyen az a megfelelő partner, aki minden grillezéskor Önnel lesz.