A grillcsirke kétségtelenül az egyik legnépszerűbb grillezett étel. Talán azt gondolja, hogy bárki feldobhatja a csirkét a grillre, és szaftos csemegét varázsol belőle. De vigyázat - ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Ha nem akar száraz vagy megégett darabokat rágcsálni, fontos, hogy kövesse a megfelelő folyamatot. Elmondjuk, hogyan válhat a grillezés mesterévé.
Kíváncsi, hogy a csirke melyik része a legalkalmasabb a grillezésre? Biztosíthatjuk, hogy teljesen mindegy. Grillezhet egész csirkét, combot vagy csirkemellet. Egyszóval csak Önön múlik, hogy mire esik a választás. Az alapszabály azonban a pác, ami a csirke esetében nagyon fontos. A csirke önmagában ízetlen, és könnyen kiszáradhat. Ezt pedig tényleg nem szeretné!
Gondolt már arra, hogy a csirke grillezése néha veszélyes is lehet? Ez nem csak a grillezésre vonatkozik, hanem általában a csirkével kapcsolatban fontos, hogy a vásárlástól az elkészítésig körültekintő legyen. Győződjön meg róla, hogy a hús nem büdös, nem járt le a szavatossági ideje.
A baromfihús szavatossági ideje meglehetősen rövid. Ezért érdemes legkésőbb a vásárlást követő napon elfogyasztani, vagy lefagyasztani.
A hús bepácolása pillanatok alatt kész. Vágja fel a húst, fűszerezze tetszés szerint, öntsön rá elegendő olajat, és adhat hozzá fokhagymát is. A bepácolt húst tegye a hűtőbe, és hagyja pihenni. És kész! Most már rátérhetünk magára a grillezésre. A jól átsült de szaftos hús elkészítése nem is olyan nehéz, ha tudja, hogyan kell csinálni!
A grillezett csirkemellekhez készítsen olyan pácot, ami igazán ütős lesz.
Mire lesz szüksége?
Hozzávalók:
Keverje össze az olívaolajat, a citromlevet, a szójaszószt, az ecetet, a cukrot, a fokhagymát, a worcestert, a sót és a borsot. Villával megszurkáljuk a csirkemelleket, tálba tesszük, ráöntjük a pácot, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
Grillezés után megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel, és meglocsolhatjuk citromlével.
A kész grillezett húsnak jól átsültnek kell lennie - nem véresnek! A belső hőmérsékletnek legalább 77 °C-osnak kell lennie. Csak így lehet megelőzni a különböző paraziták és kórokozók jelenlétét, amelyek elronthatják az étel élvezetét.